Морська Адміністрація США (MARAD) схвалила заявку на будівництво нового нафтоналивного терміналу Sea Port Oil Terminal (SPOT) у Мексиканській затоці.

Про це пише ЦТС з посиланням на Splash

Повідомляється, що це буде найбільший експортний нафтоналивний термінал у країні з пропускною здатністю 2 млн барелів на день.

Після схвалення заявки оператору проекту, SPOT LLC потрібно підтвердити відповідність певним умовам, у тому числі отримати дозвіл на будівництво від федеральної влади та влади штату, надати докладні плани будівництва та розробити посібники з експлуатації, після чого MARAD зможе видати ліцензію.

Проект обговорювався протягом трьох років, за даними некомерційної природозахисної організації Earthworks, було представлено понад 80 тис. зауважень.

"Будівництво та експлуатація порту відповідає національним інтересам, оскільки проект сприятиме створенню робочих місць та економічному розвитку, а також підвищенню гнучкості та безпеки енергетичної інфраструктури США. Порт забезпечить надійне джерело сирої нафти для союзників США у разі ринкової нестабільності", - зазначили в MARAD.

План проекту передбачає розширення терміналу в районі Х’юстона, яким керує Enterprise Products Partners LP - розробник проекту разом з Enbridge - який буде підключений до нового наземного об’єкта зі сховищем ємністю 4,8 млн барелів. Підводні трубопроводи доставлятимуть сиру нафту до морського терміналу.

MARAD розглядає ще три пропозиції щодо потужностей для глибоководного експорту сирої нафти в Мексиканській затоці.