24 листопада був найгірший день для "Укрзалізниці" в плані дотримання графіку руху і пунктуальності прибуття поїздів. Це стало наслідком масованої ракетної атаки по об’єктам енергетичної інфраструктури України.

"Вчора був найгірший день по виконанню графіка руху пасажирських поїздів за всю історію моїх спостережень. Тільки 37% поїздів доїхали вчасно", - заявив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін, якого цитує ЦТС.

"Я прошу вибачення у наших пасажирів, зустрічаючих їх близьких, та всіх тих, кому наші затримки доставили незручності. Я міг би послатися на війну і зробити вигляд, що все ок. Але у нас в команді є правило - "війна - не вибачення". Ми маємо працювати чітко і тримати рівень, незважаючи на війну. Залізний графік має виконуватись", - додав очільник УЗ.

photo_2022-11-25_12-34-14

При цьому він акцентував на тому, що жоден потяг далекого слідування не було скасовано. "Не відмінили жодного потяга дальнього слідування. Жодного. Так, затримували. Деякі поїзди затримували дуже. Поїзд Краматорськ-Київ затримали майже на 16 годин.  Але не відмінили жодного. Декілька поїздів на Закарпаття ми обірвали по Львову, а далі довезли пасажирів іншими поїздами. В поїздах Інтерсіті, які без живлення від електромережі не обігріваються, ми роздали теплі ковдри пасажирам, де це було потрібно", - проінформував Камишін.

Нагадаємо, 24 листопада повідомлялося про затримку понад годину 81 поїзда УЗ. Станом на 12:30 25 листопада на понад 1 годину затримуються лише 14 поїздів.