В "Укравтодорі" розпочав роботу Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах державного значення, який діятиме задля оптимізації взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади під час воєнного стану в Україні та оперативно протидіяти загрозам ускладнення дорожнього руху у зимовий період.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Держагентства автодоріг.

Учасники Штабу - уповноважені представники "Укравтодору", Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), Національної поліції України, АТ "ДАК "Автомобільні дороги України", Державної служби України з безпеки на транспорті, Київської обласної військової адміністрації, Київської міської військової адміністрації, Асоціації міжнародних автомобільних перевізників.

"Вони узгодили координацію міжвідомчих дій у період нестабільних погодних умов та функціонування дорожнього господарства в екстремальних погодних умовах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для отримання інформації про стан проїзду автошляхами та оперативного реагування на надзвичайні ситуації - цілодобово працює єдиний контакт-центр. Всі звернення автоматично скеровуються до Служб автомобільних доріг в областях та відповідальних  підрядних організацій, які обслуговують заявлену ділянку дороги.

"Водіям великогабаритного транспорту радимо користуватися майданчиками для відстою, розташованих вздовж державних доріг", - додали в "Укравтодорі".

photo_2022-11-17_11-07-04 (2)