Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що місто відправить у Херсон 5 пасажирських автобусів, 4 вантажних авто, екскаватор та 2 карети "швидкої допомоги" в якості допомоги для понівеченого російськими варварами міста, пише ЦТС.

"Від Київської громади передамо допомогу Херсону. Зараз готуємо найнеобхідніше для міста. Спілкувався із виконуючою обов‘язки мера Херсона. Місту потрібна і техніка, і матеріали, буквально все", - зазначив він.

Кличко підкреслив, що визначивши можливості Києва, в Херсон буде відправлено, зокрема: 5 пасажирських автобусів, 4 вантажних авто ("МАЗ", "Фотон"), сміттєвоз, екскаватор, 2 карети швидкої, 11 генераторів ( 2кВт та 5кВт) та медичне обладнання.

"А також передамо продукти харчування - проднабори і по 10 тонн олії, цукру та крупи. Поїдуть у Херсон і теплі ковдри, одяг. Та будівельні матеріали, інвентар та інструменти", - додав міський голова столиці.

Також Кличко планує ініціювати розгляд Київрадою виділення 50 мільйонів грошової допомоги Херсону. 

Нагадаємо, у жовтні Київ передав Дніпру 30 пасажирських автобусів, - таке рішення було прийнято після того, як російські військові завдали ракетного удару по автотранспортному підприємству Дніпра, знищивши 52 автобуси та пошкодивши 98.