Федеральні землі Берлін та Бранденбург уклали з оператором DB Regio Nordost контракт на виконання пасажирських перевезень у транскордонному сполученні Берлін-Щецин (Польща). 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Розрахований на 12 років контракт охоплює перевезення в обсязі 1,3 млн поїзда-км/рік і набуває чинності в грудні 2026 року. 

На додаток до чинного маршруту RB66 між Щецином та Ангермюнде контракт передбачає нове сполученні RE9, яке зв'яже Щецин із центральним вокзалом та аеропортом Берліна.

Поїзди обох маршрутів прямуватимуть із двогодинним інтервалом, в результаті на транскордонній ділянці Ангермюнде-Щецин інтервал становитиме 1 год. Поїздка до Берліна займе 90 хв, що на 20 хв менше, ніж зараз.

Влада двох німецьких земель та Західно-Поморського воєводства Польщі планує сезонні продовження маршрутів до польських курортів Мендзиздроє та Свиноуйсьце на узбережжі Балтійського моря, а також туристичні поїздки вихідного дня, подібні до тих, що організовані в сполученні Берлін-Вроцлав.

Дев'ять чотиривагонних електропоїздів FLIRT XL будівництва Stadler замінять дизель-поїзди. У нових поїздах будуть місця для 255 пасажирів (включаючи осіб з обмеженою мобільністю), електричні та USB розетки, безкоштовний доступ до мережі Wi-Fi. Динамічна інформаційна система надасть пасажирам відомості двома мовами.