Влада Києва передала підрозділам Державної прикордонної служби України 50 мікроавтобусів, які надійшли від іноземних партнерів.

Частина автомобілів уже вирушила на кордон, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми передали Державній прикордонній службі України ще 50 мікроавтобусів Volkswagen. Ці автомобілі отримають бойові підрозділи, що несуть службу з охорони державного кордону на півночі Київської області, а також на сході України. У липні цього року ми вже передавали нашим прикордонникам 35 аналогічних автомобілів. Вони оптимальні для виконання завдань, які стоять перед прикордонною службою", - заявив Кличко.

Ці мікроавтобуси, на додачу до попередньої партії, дадуть змогу уніфікувати їх переобладнання для потреб Держприкордонслужби, а також оптимізувати обслуговування, ремонт, закупівлю запчастин та шин.

"Ми дякуємо за підтримку небайдужим людям та закордонним партнерам, які допомагають нам вистояти в цій війні та надають необхідні авто, спецтехніку й обладнання. Єднання навколо України, підтримка нашої держави - це запорука перемоги над варварською агресією росії проти України та цінностей цивілізованого світу. Це не перша і не остання партія автомобілів для військових. Ми робимо все можливе, щоб підтримувати наших захисників. Адже безпека сьогодні - це ключове питання для кожного киянина та українця. Що сильніші наші військові і що краще вони оснащені, то в більшій безпеці ми почуваємося", - додав мер.

"Раніше ми вже отримали 35 таких автомобілів. Усі вони використовуються за призначенням - поїхали на державний кордон, у зону активних бойових дій. Сьогодні ми отримали техніку, яка буде використовуватись від Бердянська до Херсона, Донецька, Луганська, а також на кордоні з рф та білоруссю. І суттєво посилить нашу спроможність у захисті нашої держави", - зазначив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

0001

0003

При цьому, про мікроавтобуси від яких саме партнерів ідеться, в міській владі не уточнили.

Від початку широкомасштабної агресії росії Київ отримав у якості допомоги від партнерів та благодійників із Європи: 32 пожежних авто (із них три – дорогих, унікальних, з можливістю піногасіння), 85 мікроавтобусів для прикордонників, 41 автобус і 38 карет швидкої допомоги. Ще 10 автобусів презентують незабаром. Також столиця отримала та передала рятувальникам 1000 високотехнологічних захисних комбінезонів.

Нагадаємо, на початку місяця ЦТС писав про те, що отримані столицею автобуси від Deutsche Bahn так і не виїхали на маршрути.