"Укрзалізниця" з 10 листопада переводить повністю в онлайн продаж квитків на найпопулярніший поїзд №67/68 Київ-Варшава, щоб завадити шахраям-спекулянтам і спростити доступ до квитків пасажирам.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Зазначається, що компанія наростила обсяги міжнародних перевезень у порівнянні з показниками до повномасштабного вторгнення в 9 разів, запустивши 5 нових сполучень до Європи. В УЗ підкреслили, що при цьому найпопулярнішим лишається прямий рейс Київ-Варшава. На нього хоч і збільшено пропозицію місць у 2,5 рази, спостерігається дефіцит: обмеженою є кількість вагонів габариту RIC, які можуть із перестановкою колісних пар прямувати до польської столиці.

"Разом із тим почастішали випадки, коли наші пасажири стають жертвами шахраїв-спекулянтів, які перепродають квитки "з рук" чи в соціальних мережах на своїх сторінках. Крім того, виявлені випадки підроблених проїзних документів. Щоб цього уникнути й забезпечити максимальну прозорість, УЗ з 10 листопада запроваджує низку заходів із впорядкування продажу квитків на "варшавський" потяг", - йдеться в повідомленні.

Касири в старому "ручному" форматі ці квитки не реалізовуватимуть: не потрібно буде стояти в чергах та "полювати" на квитки, а в прозорому онлайн-каналі залізниця матиме можливість відслідковувати та блокувати спекулянтів.

Продаж квитків онлайн на напрямки Київ-Варшава та Варшава-Київ відкриватиметься о 08:00 за 20 діб до дати рейсу, щоб усі пасажири були в рівних умовах.

Повернення квитків варшавського напрямку, придбаних онлайн, можливе лише в претензійному порядку в касах вокзалу. Це дозволяє припинити масовий викуп квитків онлайн через запрограмовані "боти", а потім обмін їх на відповідні іменні квитки для знайдених шахраями пасажирів.

Квитки на менш ажіотажні напрямки (наприклад, Київ-Хелм, звідки налагоджено зручну пересадку на Варшаву) можна повертати в звичайному форматі, у тому числі онлайн, тож якщо не впевнені у своїх планах — обирайте відповідну опцію для подорожі.

"Кількість квитків, які можна придбати на поїзд Київ-Варшава-Київ онлайн в одні руки, буде обмежена 4 квитками на одне замовлення. Бот-акаунти користувачів, які автоматично бронюють серії квитків одночасно, будуть блокуватись нашою IT-системою автоматично та незворотно", - додали в УЗ.

Читайте також Україна-Польща: Як збільшити пропускну здатність залізниці для пасажирів