На Новому шовковому шляху встановлено новий рекордний час у дорозі, - у німецький Дуйсбург з китайського Сіаня прибув потяг, що подолав цю відстань лише за 10 днів.

Про це пише ЦТС із посиланням на Kurier Kolejowy.

Потяг з вантажем автомобілів, фотоелектричних перетворювачів, електричних компресорів та інших товарів вирушив із залізничної станції Сіань Гуоцзян 26 жовтня і подолав 9908 кілометрів за 9 днів, 19 годин і 26 хвилин.

Зазначається, що це перший вантажний поїзд CR Express, який курсує за фіксованим графіком по всьому маршруту через Китай та Європу. Звичайний транзитний час для цього коридору становить два тижні.

"Після довгих консультацій з залізничними органами країн, розташованих вздовж маршруту, China Railway ухвалила рішення відкрити єдиний графік руху вантажних поїздів між Китаєм та Європою з жовтня поточного року, намагаючись зробити свої транспортні послуги більш стабільними та ефективними за часом для кращого задоволення логістичних потреб клієнтів, а також для подальшого підвищення якості послуг CR Express", - йдеться в повідомленні.

Новий високошвидкісний сервіс отримав назву "залізничне сполучення 2.0", це означає, що сполучення буде мати пріоритет над іншими євразійськими сполученнями, хоча неможливо вимагати від усіх сторін віддавати пріоритет поїзду на кожній ділянці. 

Так званий China-Europe Express, залізничний вантажний сервіс, що з'єднує Китай з кількома європейськими транспортними вузлами, вже є пріоритетом в Китаї, наприклад, на китайсько-казахському кордоні, де він має перевагу над регіональними перевезеннями. У разі обмеження пропускної здатності на кордоні через будь-які порушення, China-Europe Express часто має перевагу над усіма іншими вантажами.

"Будь-яке поліпшення торгових шляхів між Азією і Європою зміцнює позиції порту Дуйсбург як центрального вузла для залізничних вантажних перевезень у внутрішніх районах Європи. Китайський рух через Новий шовковий шлях залишається важливою частиною бізнес-моделі порту Дуйсбург", - зазначив  член правління Порт-Дуйсбурга доктор Карстен Хіннепід час офіційного привітання поїзда на терміналі.