АТ "Укрпошта" має намір придбати сортувальну машину виробництва компанії Bluecrest. Даний апарат здатен відсортувати 50 000 листів за годину з точністю майже 100%.

Про це, як передає ЦТС, розповів гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

За його словами, швидкість сортування листів вручну - 600-800 штук на годину, при цьому варто також враховувати людський фактор і можливі помилки.

"Щоб запровадити електронну марку і покращити доставку, зустрівся зі світовим лідером в галузі сортувальних машин - компанією Bluecrest", - написав він.

Глава поштового оператора зазначив, що пропонована машина майже виключає імовірність помилок.

"Машина, яку ми плануємо придбати, сортує 50 000 листів з точністю майже 100%. І ця машина встигає перевірити електронні марки на підробку (раптом хтось почне однакові QR-коди друкувати, щоб обійти систему) та скласти статистику - звідки й куди прямують листи. Це може стати корисним і для нас, і для наших партнерів. І точно дозволить планувати та аналізувати дані ефективніше, бо кількість листів відображає обсяг бізнес-активності та реальної чисельності людей в регіоні, місті та селі", - додав Смілянський.

 

Апарат має з’явитися в розпорядженні "Укрпошти" протягом наступного року. До цього компанія повинна пройти всі продедури із закупівлі, виготовлення та налаштування такого обладнання.

Читайте також В Україні ухвалено закон "Про поштовий зв’язок"