У вивезенні збіжжя з України, в умовах намагання росії заблокувати морський коридор, треба робити ставку на розвиток наземного шляху, вважає єврокомісар із сільського господарства Януш Войцєховський.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Зараз потрібно робити ставку на сухопутний шлях, адже важко розраховувати на постійне відновлення морського шляху. Росія може й надалі вести якусь гру, тому на цьому не можна побудувати безпечного майбутнього", - зазначив він.

Войцєховський запевнив, що ЄС підтримуватиме своїми інвестиціями розвиток сухопутного коридору для експорту української агропродукції.

Єврокомісар із сільського господарства зазначив, що окрім будівництва сховищ та доведення колії, яка в Україні ширша, до спільних стандартів, Брюссель міг би включитися також у будівництво трубопроводу з транспортування олії з України до Польщі.

Будівництво цього трубопроводу є ініціативою Києва, але Єврокомісія могла б знайти кошти на фінансову підтримку цього проєкту.

"Ідея побудови трубопроводу, який міг би використовуватися для транспортування соняшникової олії, великим виробником якої є Україна, вдала, ЄС був би готовий підтримати цю ініціативу", - додав Войцєховський.