В регіональній філії "Одеська залізниця" АТ УЗ вирішили забронювати кабіни машиністів та видати бронежилети й каски працівникам, - така необхідність виникла через те, що частина локомотивів виконує завдання в зоні бойових дій.

Про це пише ЦТС з посиланням на Суспільне.

Маневровий локомотив "Укрзалізниці" від початку повномасштабного вторгнення оснастили бронепластинами для безпеки життя особового складу. Зазначається, що після виконання маневрової роботи на станції локомотивна бригада по приїзду в депо оглядає його ходову частину, виконує техобслуговування.

"Не тільки локомотиви укріплені листами металу, також нам видали бронежилети, шоломи, це все для безпеки", - розповідає машиніст Тарас Широков.

Бронепластинами захистили кабіну управління машиніста аби убезпечити особовий склад від можливих уламків, снарядів та іншого. Окрім кабіни водія, забронювали інші важливі частини локомотива - паливні баки та дизельно-газові установки.

"Цей маневровий локомотив виконує завдання щодо формування потягів. Регіональною філією "Одеська залізниця" було прийняте рішення щодо бронювання локомотивів усіх серій, як і маневрових, так і магістральних, які виконують роботу в зоні бойових дій", - додає виконувач обов'язків головного інженера Денис Ліптуга.

Крім того, бронепластинами вкрили магістральний локомотив "Укрзалізниці", що возить вантажі. "Цей потяг так само працює в зоні бойових дій. Також у нього заброньована лобова частина від потрапляння уламків, забезпечення життя та здоров'я локомотивної бригади", - підсумував Ліптуга.