Транспортна компанія чеського міста Острава (Dopravní podnik Ostrava, DPO) відправила сім автобусів Solaris Urbino до українського міста Конотоп.

Про це пише ЦТС з посиланням на Zdopravy.

Зазначається, що завдяки співпраці волонтерів з різних організацій по всьому регіону автобуси не виїжджають порожніми - вони везуть медикаменти, продукти харчування, спальні мішки, засоби гігієни та генератори.

"Це старі дизельні автобуси в хорошому стані, які ми вже не плануємо експлуатувати. Тому запропонували передати їх туди, де вони зараз потрібні і де можуть суттєво допомогти. Ми перебуваємо на звя`зку з керівництвом міста Конотоп і представниками місцевої транспортної компанії. Також ведемо переговори про передачу трамваїв, які ми будемо поступово виводити з нашого автопарку", - повідомив голова ради директорів і генеральний директор DPO Даніель Моріс.

Мер міста Острава додав, що весною DPO передала до Львова три автобусіа Solaris та пожежну машину "Магірус".

За словами мера Конотопа Артема Семеніхіна, автобуси вирішать гостру проблему громадського транспорту в місті.

"У нас є один міський автобус і дев'ять трамваїв, але в найближчі кілька тижнів ми не зможемо користуватися трамваями через постійні відключення електроенергії, викликані обстрілами критичної інфраструктури в країні. Автобуси нас просто врятують", - сказав він.

Снимок экрана 2022-11-07 130847

Снимок экрана 2022-11-07 130817