У Великій Британії компанія Varamis Rail, незалежний оператор експрес-логістики, запустив послугу з доставки легких вантажів залізницею.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railfreight.

Зазначається, що вже відправлено перший поїзд з посилками по маршруту з Бірмінгема до Моссенда в Центральній Шотландії. 

Компанія Varamis Rail підписала угоду з Eversholt Rail щодо оренди вантажного поїзда класу 321 Swift Express для доставки легких вантажів на високій швидкості по всій Великобританії. 

В компанії підкреслюють, що поїзд з електричною тягою забезпечує екологічно чисту альтернативу вантажним автомобілям, які переважно використовуються в логістичному секторі. Для вантажних перевезені були перепрофільован колишні пасажирські поїзди, здатні розвивати швидкість 100 миль на годину.

Eversholt Rail взяли на себе зобов'язання переобладнати ще чотири вантажні поїзди класу 321 Swift Express. Ця робота виконується компанією Gemini Rail Group і має завершитися до кінця 2022 року.

Нагадаємо, що британська лізингова компанія Eversholt Rail ще влітку минулого року заявила, що готова надати в оренду операторам перший електропоїзд, переобладнаний для виконання вантажних перевезень під брендом Swift Express Freight. Зміни були націлені на те, щоб стало можливим розміщення максимальної кількості посилок та дрібних відправок.