Румунський державний залізничний оператор CFR завершив роботи на 19 залізничних лініях, що ведуть до порту Констанца, а до середини листопада закінчить ремонт іще на 16.

Про це заявив у вівторок міністр транспорту країни Сорін Гріндяну, який перебуває з візитом у місті, передає ЦТС.

"Ремонт продовжуватиметься з введенням в експлуатацію ще 64 залізничних ліній, що ще більше підвищить експлуатаційну спроможність залізниці в порту Констанца", - розповів керівник транспортного відомства.

Також для підвищення ефективності залізниці в порту CFR Infrastructura інвестує понад 1 млрд євро з європейських фондів. "Кошти будуть виділені спеціально для електрифікації та оснащення залізниць у порту сучасними системами сигналізації", - пояснив Гріндяну.

"Адміністрація судноплавних каналів, у свою чергу, завершила надзвичайно важливий проект для оптимізації потенціалу порту Констанца: сьогодні відбувся остаточний прийом проекту модернізації обладнання та установок шлюзів на каналі Дунай-Чорне море і каналу Поарта Албе - Мідія - Неводарі", - додав міністр транспорту Румунії.

Нагадаємо, що напередодні "Українське Дунайське пароплавство" домовилося з румунськими партнерами - групою компаній TTS - про більш швидку та ефективну схему перевалки українських вантажів у порту Констанци.