Керівник Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко заявив, що УДП запускає новий проект "Дунайський зерновий шлях", який передбачає доставку аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажупише ЦТС.

"Ще влітку ми передбачали, що рф може в будь-який момент спробувати зірвати "зернову ініціативу". Тому розвивали наш проєкт "Дунайський зерновий шлях". Зокрема, УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових", - зазначив він.

Також УДП, за словами Москаленко, домовилося з румунськими партнерами - групою компаній TTS - про більш швидку та ефективну схему перевалки у порту Констанци.

"Наш "Дунайський зерновий шлях" вже починає працювати. Це доставка аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Увесь логістичний ланцюжок здійснюється і контролюється УДП. За рахунок більш швидкого процесу завантаження і розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. Власникам вантажу вже не доведеться нести фінансових втрат внаслідок тривалих очікувань в черзі біля терміналу", - розповів керівник пароплавства.

Він додав, що важлива складова проєкту - оснащення суден системами он-лайн контролю, відеоспостереження та збільшення кількісті судноводіїв в екіпажі.

"За нашим прогнозами, у майбутньому баржевий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць. На другому етапі проєкту передбачається будівництво нових барж, адже ми фактично вичерпали можливість збільшення "тоннажу". Крім того, вже у найближчий час починається модернізація тяги - капітальний ремонт самохідного флоту з заміною двигунів", - додав він.

УДП пропонує направити в програми розвитку левову частку прибутку цього року (після сплати податків та дивідендів). 

Нагадаємо, раніше Москаленко повідомив, що була досягнута рамкова домовленість з TTS GROUP S.A. щодо можливості здійснення перевалки на рейдових стоянках порту Констанца.