"Укравтодор" повідомив, що шляховики наразі працюють на 8 автошляхах звільненої від росіян території Харківщини, пише ЦТС.

"З моменту деокупації Харківській області у вересні від наслідків бойових дій розчищено  420,7 км автомобільних доріг державного значення та 24,2 км комунальних доріг Балаклії, Куп’янська та Ізюма", - йдеться в повідомленні.

Зараз дорожники сфокусовані на відновленні проїзду через зруйновані штучні споруди. Бригади підрядних організацій влаштовують 6 тимчасових переправ: подекуди монтують тимчасові мости, десь будують об’їзд.

Ще 8 тимчасових мостів на Харківщині були зведені раніше і функціонують.

Усього за час війни зруйновано 24 мости на державних дорогах області.

В держпідприємстві зазначили, що триває розчищення автошляхів від сміття та уламків. Задля безпечного проїзду дорожники ремонтують покриття доріг.

"Учора в області працював 151 дорожній робітник. 42 дорожників - на трасі М-03 Київ - Харків - Довжанський. На Н-26 Чугуїв - Мілове - 29 осіб. На Р-79 Сахновшина - Ізюм - Куп’янськ - КПП "Піски"  - 26 дорожників", - додали в Держагентстві автодоріг.

На трасі Т-21-11 Чугуїв - Печеніги - Великий Бурлук працює 6 дорожних робітників. На Р-78 Харків - Зміїв - Балаклія - Гороховатка - 10 шляховиків. 14 дорожників - на автошляху Т-21-17Т-21-17 Дергачі - Козача Лопань. По 12 дорожників на дорогах Т-21-10 Шевченкове - Балаклія - Первомайський - Кегичівка і Т-21-04 Харків - Вовчанськ - КПП "Чугунівка.