Внаслідок російських атак на українську енергетичну інфраструктуру сьогодні, 20 жовтня, по всій Україні пройде тимчасове обмеження постачання електроенергії, у зв'язку з цим, у більшості міст країни буде обмежено використання електротранспорту, пише ЦТС.

"По всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання електроенергії з 7:00 ранку до 22:00 вечора", - йдеться у повідомленні "Укренерго". 

Зокрема, міський голова Полтави Олександр Мамай попередив, що енергоспоживання буде скорочено на 50%. "З 05:00 до 10:00 тролейбуси будуть на маршрутах. Після обіду на маршрутах будуть лише автобуси, кількість яких влада збільшить", - зазначив він.

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович також повідомив, що на вулицях усіх населених пунктів Кіровоградщини не пpацюватиме освітлення. "Також тpолейбуси можуть не виїхати на маpшpути", - додав він.

Військова адміністрація Рівненщини повідомила, що в обласному центрі на 50% обмежать використання електротранспорту.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у четверг з метою економії електроенергії в місті, на 21 із 38 тролейбусних маршрутів вийдуть автобуси. 

У Черкасах, з метою економії електроенергії 20 і 21 жовтня, робота тролейбусного парку міста переводиться в режим вихідного дня, повідомив начальник управління транспорту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Віталій Москаленко.

"На маршрутах №1, 7 і 10 працюватимуть по 5 одиниць електротранспорту, на решті маршрутів – по одному. В звичайному режимі працюватимуть лише  тролейбуси, які обслуговують ПрАТ "Азот", - сказав він.

Нагадаємо, ЦТС писав, що у метрополітені Харкова для зменшення навантаження на енергетичну систему України тимчасово змінено інтервали руху поїздів на лініях.