В Українському Дунайськму пароплавстві повідомили, що з Ізмаїлу на Середній Дунай відправився перший баржевий караван УДП, пише ЦТС.

"Сьогодні зранку з Ізмаїлу вийшов у рейс теплохід "Капітан Жидков". Порт призначення - Смедерево. У складі каравану - 5 барж із вантажем аглоруди та котунів. Розрахунковий час прибуття до порту призначення - 10-12 діб в залежності від гідронавігаційної обстановки на Дунаї", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лінія запущена в рамках діючого великого контракту (у який було внесено зміни щодо ціни та ще деяких пунктів) з доставки української залізорудної сировини для металургійного виробництва в Сербії. 

"Наш партнер - велика компанія, співробітництво з якою забезпечує УДП стабільне завантаження флоту роботою. Завдяки проєкту наше підприємство, крім отримання привабливих комерційних умов, впроваджує більш якісне управління флотом, довгострокове рейсове планування та формування інфраструктури з обслуговування флоту на Середньому Дунаї", - додали в УДП.

Також пароплавство отримує додаткові можливості щодо перевезення вантажів у зворотний бік.

Повідомляється, що повернення на Середній Дунай супроводжується технічною модернізацією суден. "Встановлюються системи контролю витрат палива, відеоспостереження, оналайн-диспетчеризації. Екіпажі пройшли перевірку знань та підтвердили свою кваліфікацію", - підсумували в Українському Дунайськму пароплавстві.

photo_2022-10-20_15-44-22 (2)

photo_2022-10-20_15-44-22

photo_2022-10-20_15-44-23