Уряд буде стимулювати процес створення спільних залізничних пунктів пропуску України на кордоні з країнами-сусідами ЄС, щоб пришвидшити логістику вітчизняних експортерів, повідомила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з представниками металургійної галузі за участі керівництва АТ "Укрзалізниця".

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Мінекономіки.

"Уряд продовжує вести роботу з країнами-сусідами ЄС з метою створення спільних прикордонних залізничних пунктів пропуску. Одночасне проведення митних процедур двома сторонами має пришвидшити логістику товарів українського експорту до Євросоюзу. Також ми ведемо переговори з польською стороною аби збільшити штат працівників по фітосанітарному контролю на кордоні. І хоча це стосується лише агропродукції, але більш оперативне оформлення таких вантажів має прискорити всю транскордонну залізничну логістику українських вантажів", - підкреслила вона.

Також на зустрічі піднімались питання реформи тарифоутворення та пріоритезації логістики між різними видами вантажів. 

"Хочу наголосити, що наразі агропродукція та продукція металургів майже не конкурують між собою. Щодо збільшення можливостей логістики, то до кінця листопада ми маємо відкрити два додаткових залізничних переходи з Румунією. Таким чином збільшиться можливість поставок у порт Констанца", - зазначив голова правління АТ УЗ Олександр Камишін: 

Сторони обговорили зміни в тарифній політиці "Укрзалізниці" і домовились продовжити діалог за цим напрямком.