У Новооскольському окрузі Бєлгородської області рф вранці 14 жовтня через ракети, що впали та пошкодили лінію, призупинено рух поїздів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

На опублікованих фотографіях можна побачити, що відбувається в районі одного з перегонів, на який впала ракета. Зокрема суттєво пошкоджена контактна лінія та колії, звалена одна із опор.

За версією бєлгородської влади, це російські сили протиповітряної оборони збили ракети в районі Новооскольського округу, а їхні залишки впали на залізницю. В цьому є сумніви, адже схожа ситуація сталася напередодні, коли на багатоповерхівку в Бєлгороді впала ракета. Місцева влада звинуватила в цьому Збройні сили України.

В той же час радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що росія хотіла вдарити ракетою по Харкову, "але щось пішло не так". Ракета потрапила в житловий будинок у російському Бєлгороді".

Про те, що ракети летіли з боку рф повідомив і військовий експерт Олег Жданов. Він підтвердив, що на місці події знайшли рештки російської ракети "Панцир-С".

Наразі на залізничній лінії очікують ремонтні бригади. Постраждалих, як передають, немає.

aa3098a92f6e08521aa29184f59875bc