Керівництво Українського Дунайського пароплавства, яке ще в серпні анонсувало заміну назв суден флоту з російських і комуністичних на українські, оголосило перші результату відбору нових імен.

Як пише ЦТС, керівник УДП Дмитро Москаленко, зокрема, зазначив, що замість російських міст та назв на честь "комсомольців" тепер будуть назви українських населених пунктів, пов’язаних з судноплавством. Назви на честь капітанів, механіків та керівників Дунайського пароплавства залишаться. Також залишаться назви на честь українських міст, але мову написання назв замінять на українську.

"Наразі спільно з шановними фахівцями Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України опрацьовуємо нові назви для того, щоб запобігти дублюванню", - проінформував Москаленко.

Він також додав, що вже точно відомо, що буксир "Хабаровск" стане "Маруіполем", "Иваново" - "Генічеськом", "Оренбург" - "Феодосією", "Антон Оника" - "Миколаївом", "Яков Батюк" - "Бердянськом", "Володимир Куриленко" - "Києвом".