Міжнародний сировинний трейдер Cargill за підсумками 2022 фінансового року (1 червня 2021 року - 31 травня 2022 року) збільшив чистий прибуток порівняно з попереднім фінансовим роком на 35% - до 6,68 млрд доларів, свідчить річна звітність компанії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Порти України.

Таким чином, товарний гігант зафіксував найвищий річний чистий прибуток за свою 157-річну історію.

Дохід компанії збільшився на 23% - до рекордних 165 млрд доларів.

Чистий прибуток компанії за підсумками 2021 фінансового року також був рекордним, збільшившись проти попереднього року на 63% - до 4,9 млрд доларів.

Як приватна компанія, Cargill належить сім’ям Каргілл і Макміллан. У 2022 фінансовому році компанія виплатила акціонерам рекордну суму - 1,21 млрд доларів. Раніше компанія заявляла, що реінвестує близько 80% операційного грошового потоку в розвиток.

Минулого фінансового року компанія спрямувала на гуманітарну допомогу Україні та сусуднім країнам 40 млн доларів. Фонд допомоги співробітникам Cargill (Cargill Cares Employee Disaster Relief Fund) перерахував 14 млн доларів у 32 країни на підтримку членів команди по всьому світі, в тому числі - на підтримку співробітників в Україні, а також працівників в інших країнах, які їх прихистили.

Cargill (штаб-квартира - Міннетонка, Міннесота) - одна з найбільших глобальних агропромислових і торговельних компаній. Займається виробництвом і продажем зерна, олії, цукру, какао, м’яса, біопалива. Оперує у 70 країнах, веде торгівлю у 125 країнах світу. У бізнесах компанії працюють 155 тис. працівників.