Міністр транспорту й цифрової інфраструктури Німеччини Фолькер Віссінґ заявив, що причиною зупинки руху поїздів на Deutsche Bahn на півночі країни 8 жовтня стали диверсійні дії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Deutsche Welle.

"Причиною стали диверсійні дії на кабельній мережі. Кабелі, які є необхідними для залізничного руху, зумисно й цілеспрямовано обрізали", - прокоментував міністр.

В Бундестазі вважають, що атака на "Північні потоки" та пошкодження інфраструктури залізниці можуть бути "попереджувальним пострілом" за підтримку ФРН України.

"Щоб провернути це, потрібно точно знати систему зв'язку на залізницях. Питання в тому, чи маємо ми справу з диверсією з боку іноземних держав?" - заявив голова комітету Бундестагу у справах Європи Антон Хофрайтер.

Він нагадав про нещодавні атаки на газопроводи "Північний потік", у яких, на його думку, "слід веде до Кремля". "І ми не можемо виключити, що за нападом на залізницю також стоїть росія. Можливо, обидві події були попереджувальними пострілами, тому що ми підтримуємо Україну", - зазначив він.

Тим часом розслідуванням пошкоджень залізничної інфраструктури, що сталися напередодні, зайнялися підрозділи державної безпеки берлінського управління кримінальної поліції.

"Не можна виключити політичне підґрунтя", - заявила представниця управління.