У Києві затверджено Програму розвитку паркувального простору міста на 2023 рік, яка передбачає створення умов для розвантаження вулично-дорожньої мережі, введення інноваційних технологій та підвищення рівня відповідних послуг, пише ЦТС.

Зокрема, у зв`язку з тим, що Правилами паркування транспортних засобів заборонено паркування на тротуарах, КП "Київтранспарксервіс" планує облаштувати паркувальні майданчики заїзними кишенями і встановити системи відеоспостереження.

За попередніми даними обстеження відведених паркувальних майданчиків, наступного року необхідно облаштувати заїзними кишенями 2284 машиномісць - 15% від загальної кількості, а саме: в І територіальній зоні паркування - 1790, у II зоні - 247, у III зоні - 247.

"Організація ефективного паркувального простору неможлива без оперативного моніторингу відведених майданчиків і аналізу транспортної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Це забезпечить формування аналітичної бази автоматизованої системи керування дорожнім рухом щодо: потреби в паркомісцях чи, навпаки, їхнього профіциту в певних локаціях, несплати паркування на локаціях та порушень правил паркування та виявлення можливості їхньому запобіганню.

"Аналітичні дані також сприятимуть розвантаженню транспортної інфраструктури - завдяки організації перехоплюючих паркувальних майданчиків із зручною стиковкою з громадським транспортом", - додали в КМДА.

Розробка Програми проводилась із урахуванням Стратегії розвитку Києва до 2025 року.