Прокурор Швеції Матс Юнгквіст, який веде справу щодо інцидентів з газопроводами "Північний потік 1" та "Північний потік 2", 4 жовтня розпорядився закрити в Балтійському морі зону навколо витоків газу в рамках попереднього розслідування події.

Як пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна, у зв’язку з цим шведська берегова охорона заявила, що суднам, водолазам, рибальським суднам та підводному транспорту заборонено наближатися ближче ніж на 9,3 км до зони витоків.

Наразі розслідування інцидентів на газогонах ведуть Швеція та Данія. Також, за інформацією Associated Press, очікується формування міжнародної групи за участю, зокрема, Німеччини, Данії та Швеції.

Як повідомлялося раніше, після вибухів на підводних газогонах "Північний потік 1" та "Північний потік 2" керівництво терміналу зрідженого природного газу в порту Клайпеда прийняло рішення про посилення охорони.

Також після вибухів на російських газогонах у Балтійському морі норвезька поліція посилила заходи безпеки навколо морських газових і нафтових установок.