Через енергетичну кризу, викликану російським вторгненням в Україну, оператор громадського транспорту Парижа RATP запровадить заходи економії в метро - такі, як зниження температури в робочих приміщеннях до 19 градусів, сповільнення руху ескалаторів і поїздів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Хмарочос.

Паризький метрополітен також планує з нового року підняти тарифи на проїзд, вперше за п’ять років. Заходи торкнуться також трамваїв і низки автобусних маршрутів, якими керує компанія, - у салонах стане холодніше.

Уряд Франції очікує, що цієї зими витрати на електроенергію зростуть на третину порівняно з минулим роком, на додаткових 70 мільйонів євро.

Зазначається, що вся система RATP, яка щорічно виконує 3,4 мільярда поїздок, споживає 2400 гігаватів електрики щороку, що еквівалентно забезпеченню енергією 1,2 мільйона домогосподарств, тобто доволі великого міста, такого Бордо або Лілль.

Водночас ще до початку повномасштабної війни в Україні RATP впроваджувала заходи економії енергії на тлі кліматичної кризи. Наприклад, завдяки заміні освітлення на LED-лампи вдалося наполовину скоротити енергоспоживання на станціях метро та автобусних зупинках.

Так само ефективною виявилася заміна гальмівної системи поїздів. Водії автобусів і машиністи метро також намагаються проходити якомога більший шлях на рівномірній швидкості, без різких гальмувань і прискорень.