Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в рамках зустрічі із віцепрезидентом ЄІБ Терезою Червінською та командою банку були досягнуті домовленості щодо посилення співпраці та допомоги Україні, зокрема, банк розгляне питання фінансування першого концесійного автобану Краковець-Львів, пише ЦТС.

"Розраховуємо, що ЄІБ виконуватиме одну з провідних ролей у масштабній повоєнній відбудові, відновленні економіки та інфраструктури України", - зазначив він.

За совами Шмигаля, на зустрічі обговорили проєкти розвитку. "Зокрема, ЄІБ розгляне питання фінансування та завершення проєкту першого концесійного автобану Краковець - Львів та розширення інфраструктури західного кордону України", - підкреслив прем’єр-міністр.

Шмигаль додав, що перший транш у 1,59 млрд євро для України вже надійшов цього місяця. "Як повідомила пані Червінська, другий транш у розмірі більш ніж 550 млн євро надійде за запитом Уряду України вже найближчим часом. Зазначені кошти є черговим вагомим внеском у фінансування невідкладних потреб нашої країни", - підсумував він.