Компанія Knorr-Bremse придбала у залізниць Данії (DSB) підприємство з ремонту рухомого складу та виробництва запасних частин DSB Component Workshops.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

В результаті цієї угоди вартістю 50 млн євро Knorr-Bremse розширює свою присутність та зміцнює позиції на ринку післяпродажного обслуговування залізничного рухомого складу у країнах Північної Європи.

На базі DSB Component Workshops компанія має намір створити у Данії інноваційний сервісний центр.

DSB Component Workshops займається поточним та капітально-відновним ремонтом, а також постачанням запасних частин та компонентів для підсистем та елементів вагонів та локомотивів.

Купуючи компанію із 400 співробітниками, Knorr-Bremse отримує доступ до компетенцій свого нового підрозділу, крім того, до неї переходять постачання за довгостроковими контрактами із DSB.

Враховуючи тенденцію дедалі більшого дерегулювання залізничних ринків у країнах Північної Європи, нове придбання відкриває перспективи співпраці Knorr-Bremse з операторськими та лізинговими компаніями інших держав, включаючи Швецію та Норвегію, парки рухомого складу яких працюють лише за кілька годин шляху від технічних центрів DSB Component Workshops.