У Гонконгу з наступного тижня скасують вимогу для закордонних туристів проходити карантин у готелі.

Як пише Інтерфакс-Україна, про це повідомив Bloomberg із посиланням на голову цього спеціального адміністративного району Китаю Джона Лі.

За його словами, обмеження знімають із 26 вересня.

Гонконзькі ЗМІ зазначають, що тепер туристам, які заселилися в будь-який готель, потрібно буде просто перебувати три дні під медичним наглядом. При цьому протягом цих днів їм дозволять виходити за межі готелю. Прибулим, як і раніше, необхідно пройти ПЛР-тестування в аеропорту тадочекатися його результатів до приїзду в готель або додому.

Карантин у місті діяв понад два роки.

Bloomberg зазначає, що скасування карантину відбулося на тлі зниження добової захворюваності на коронавірус. Так, кількість випадків, що виявляються за добу, становить менше 6 тис., тоді як раніше у вересні цей показник становив понад 10 тис. Уточнюється, що більшість випадків інфікування - внутрішні.

У серпні влада Гонконгу скоротила 10-денний карантин до формату 3+4, що передбачає триденний карантин та чотири дні перебування під медичним наглядом. Туристи з негативним тестом на Covid-19 могли протягом чотирьох днів переміщатися містом, але з низкою обмежень.

Китай дотримується політики "нульової толерантності" до коронавірусу. Це означає обмеження поширення вірусу через локдауни та обов'язковий карантин для тих, хто вступав у контакт з інфікованими громадянами.

Читайте також Китай змінив правила скасування рейсів авіакомпаній, на борту яких виявлять пасажирів із коронавірусом