В Індії жителі мегаполіса Мумбаї вийшли на протести проти будівництва метро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Хмарочос.

Йдеться про продовження блакитної гілки мережі до лісу Аарі, який вважають "легенями" 20-мільйонного міста.

Вже зараз зелена зона поступово забудовується, а відкриття нових станцій зробить забудову неминучою. Та й саме будівництво відрізка передбачає знищення понад 2700 дерев.

Система швидкісного рейкового транспорту Мумбая налічує 14 ліній. Продовження на північ третьої, блакитної лінії стане першим у місті підземним відрізком метро.

Мережа перевантажена - щодня понад вісім мільйонів пасажирів намагаються втиснутися у вагони. Одночасно погіршується ситуація з заторами. Місцева влада сподівається, що спорудження нових станцій розвантажить дороги.

Проєкт продовження блакитної гілки обговорюється з 2014 року, та на деякий час від його реалізації відмовилися під тиском екоактивістів. Цього літа відбулися зміни у владі, й до ідеї будувати метро знов повернулися. Зараз питання розглядає Верховний суд. Залежно від рішення, не лише будівництво може бути скасовано, але й ліс може отримати охоронний статус.

Аарі розташовано лише за 30 кілометрах від центру Мумбая, та цій зеленій зоні досі вдавалося вберегтися від забудови. Цьому сприяло те, що територія належить державним підприємствам, що займаються молочарством.

Ліс наповнений різноманітною фауною, серед якої вирізняються леопарди. Також тут є поселення традиційної громади адівасі. Чиновники порахували, що для реалізації проєкту метро потрібно переселити понад 700 родин.