Вантажний перевізник Литовських залізниць - LTG Cargo - повернув з України до Литви 36 вагонів (25 зерновозів, дев’ять платформ та два криті вагони).

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Рухомий склад компанії доправили з територій, що менше постраждали від вторгнення рф. 

Планується, що цього сезону, зі зростанням обсягів перевезень зернових, відновлені вагони поповнять парк компанії та будуть передані в оренду литовським зерновиробникам.

Після початку збройної агресії рф перевезення вагонів LTG Cargo, залишених в Україні, до Литви було надзвичайно ускладнене через вимоги до різних стандартів колії, митних процедур на кордоні з Україною та обмежень швидкості, які застосували до цього поїзда в Польщі.

Повернення вагонів до Литви здійснювалось у співпраці з дочірньою компанією LTG Cargo Ukraine, УЗ та польською компанією PKP Cargo.

"Перевезення цих зерновозів важливе з двох причин. По-перше, це ще більше зміцнило компетенцію нашої команди у складних міжнародних перевезеннях з України. Водночас за допомогою цих зерновозів ми зможемо доповнити потужності, необхідні для перевезення литовської сільськогосподарської продукції. Зростає потреба в ефективному транспортуванні сільськогосподарської продукції країни: у серпні цього року ми перевезли на 21% більше, ніж торік. Ми очікуємо, що постачання цього року будуть такими ж, як і у 2021 році, або навіть перевищать їх", - розповіла очільниця LTG Cargo Егле Шиме.

За даними LTG Cargo, у серпні цього року залізницею до Клайпедського морського порту було перевезено понад 430 тис. т литовської сільськогосподарської продукції. Для порівняння: минулого року за цей час компанія перевезла майже 360 тис. т.