Два ракетних, 25 авіаційних ударів і одинадцять обстрілів з реактивних систем залпового вогню здійснили російські окупанти по військових та цивільних об’єктах України за минулу добу.

Як повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, на яке посилається Думська, під удари потрапили міста Харків та Лозова, а також населені пункти Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Юр’ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам’янка, Степове, Малі Щербаки, Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка.

"Через великі втрати значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах, сформованих на тимчасово окупованих територіях. З метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу, командування бригади видало розпорядження не виплачувати гроші військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, знаходяться на лікуванні. Відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира", - зазначають у Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила дев’ять ударів - завдано ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищено дві позиції його зенітних ракетних комплексів.

За минулу добу підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункти управління, райони зосередження живої сили та бойової техніки противника. В зону ураження потрапили комплекс радіоелектронної боротьби, радіолокаційна станція "Зоопарк", артилерійські підрозділи та склади боєприпасів.

На тимчасово зайнятих та вже звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до 200 кривавих воєнних злочинів, що скоєні російськими окупантами.

Нагадаємо, як стало відомо сьогодні, українські захисники під Куп’янськом, імовірно, вперше збили іранський безпілотник Shahed-136.