АТ "Укрпошта" запустила 51 пересувне відділення з початку вересня у селах Вінницької, Дніпропетровської, Сумської та Житомирської областей, де мешкає менше 1200 мешканців.

Як пише Інтерфакс-Україна, про це в компанії повідомили у вівторок.

Згідно з повідомленням, з вересня пересувні відділення виїхали на маршрути до 628 населених пунктів у Вінницькій, Дніпропетровській, Сумській та Житомирській областях, де послуги зможуть отримати 135 тис. мешканців.

"Зокрема, у Вінницькій області розпочала роботу нова точка базування в Тульчині, звідки дев'ять поштових бригад пересувних відділень обслуговуватимуть 90 населених пунктів. У Дніпропетровській області почали працювати сім пересувних відділень і надаватимуть послуги у 86 населених пунктах", - уточнили в "Укрпошті" .

На Житомирщині ще 17 пересувних відділень виїхали на маршрути до 215 сіл, а на Сумщині почали працювати дві нові точки базування пересувних відділень у Конотопі та Путивлі, з яких на маршрути виїжджають 17 авто.

Загалом з початку війни "Укрпошта" запустила 520 пересувних відділень поштового зв'язку, а загалом на маршрутах працюють 1700 пересувних відділень.

У компанії нагадали, що до обов'язків пересувних відділень входить доставка та видача пенсій та соціальних допомог, видача грошових переказів, оплата комунальних платежів, продаж товарів першої необхідності, доставка посилок та періодики.

Проект пересувних відділень стартував в "Укрпошті" в 2018 році у Чернігівській області. Фінансування проекту здійснюється коштами самої компанії, а також за рахунок інвестиції ЄБРР у ​​розмірі 33 млн євро на закупівлю та оснащення автомобілів пересувних поштових відділень.

Раніше повідомлялося, що "Укрпошта" офіційно припинила роботу своїх відділень на окупованих територіях.

Читайте також "Укрпошта" з часу відкриття онлайн-магазину на eBay та Amazon продала марок на 5,3 млн грн