За клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва заарештовано та передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) асфальтобетонні заводи, що належать білоруським компаніям. Вартість переданих активів становить близько 120 млн грн.

Як передає ЦТС, про це проінформували в Київській міській прокуратурі.

Як відзначили в прокуратурі, в Києві, Житомирській та Миколаївській областях здійснюють діяльність ряд компаній, які спеціалізуються на виконанні різних видів дорожніх робіт. Кінцевим бенефіціарним власником вказаних компаній є республіка білорусь.

У межах слідства досліджується діяльність вказаних компаній на предмет привласнення коштів державного бюджету, що виділялись на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення, з їх подальшою легалізацією та виведенням за кордон, а також можливого фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Під час слідства три асфальтобетонні заводи, які знаходяться у м. Києві, Житомирській та Миколаївській області та належать згаданим компаніям, було заарештовано та передано в управління АРМА.

Раніше повідомлялося, що Подільська окружна прокуратура міста Києва передала в управління АРМА 18 одиниць важкої техніки та 12 легкових автомобілів, які були вилучені у підприємства-резидента рф в межах досудового розслідування.