На південному заході Китаю у місті Чунцін через падіння рівня води в річці Янцзи виявили затоплений острів та три буддійські статуї на ньому, яким, як вважають, 600 років.

Про це пише ЦТС з посиланням на CNN Travel.

Три статуї було знайдено у найвищій частині острівного рифу під назвою Фоелян, спочатку ідентифікованого як побудований за часів династій Мін та Цін.

Одна зі статуй зображує ченця, що сидить на п'єдесталі з лотоса.

Рівень води в Янцзи швидко падає через посуху та сильну спеку в південно-західному регіоні Китаю.

Зазначається, що з липня опадів у басейні Янцзи було приблизно на 45% менше, ніж зазвичай і високі температури, згідно з офіційними прогнозами, утримаються ще принаймні тиждень.

1661172937_n7ejg37cbfm4lfhes77vvbqi6a

1661172916_meivfzclabmknorn7nptkkk5ee

1661172912_zkafc33g7njtrhskmhcxgfy3ni

Нагадаємо, що у Франції через рекордну посуху практично пересохла річка Луара, найдовша у країні. Цього року нею не можуть курсувати навіть туристичні судна з плоским дном. Крім того, до нового мінімуму опустився рівень води у найважливішій для транспортної галузі Європи річці Рейн, через що виникли проблеми з транспортуванням палива та інших товарів.

Також ЦТС писав, що найсильніша посуха в Європі за останні роки призвела до того, що рівень води у річці Дунай знизився до одного з найнижчих показників майже за століття, оголивши корпуси німецьких військових кораблів, що затонули під час Другої світової війни біля сербського портового міста Прахово.