Державна служба України з безпеки на транспорті запускає тестування нового цифрового інструменту для участі у конкурсі з розподілу дозволів Європейської конференції міністрів транспорту (ЄКМТ).

Як повідомляє ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна, Міністерство інфраструктури та "Укртрансбезпека" підготували зміни, які дозволять у жовтні провести конкурс із розподілу дозволів ЄКМТ в автоматичному режимі на платформі "Шлях".

Починаючи з сьогоднішнього для та до 25 вересня перевізники можуть у тестовому режимі формувати електронні анкети на конкурс ЄКМТ.

"Перед початком ознайомлення з новим функціоналом необхідно зробити жорстке перезавантаження з очищенням кешу сторінки. У меню особистого кабінету перевізника системи "Шлях" вибрати "Анкета" на конкурс ЄКМТ (дослідницький зразок)", - зазначається в повідомленні "Укртрансбезпеки".

У відомстві наголошують, що перевагами проведення конкурсу ЄКМТ в автоматизованому режимі є: скорочення терміну подання документів з двох до одного місяця, скасування двоетапної процедури подання документів, відсутність необхідності вручну формувати перелік авто та надсилати його листом до Міністерства інфраструктури.

Після подачі анкети система сама автоматично сформує перелік ТЗ та інформацію про перевізника.

"Укртрансбезпека" зазначає, що завдяки роботі з системою "Шлях" знимає можливість маніпуляції даними: до участі допускаються ТЗ, зазначені в ліцензійній справі, які у 2022 році виїжджали за межі України та мають в системі запис про перетин державного кордону та наявність сертифікату ЄКМТ.

Усі тестові версії анкет будуть видалені з системи до 1 жовтня - тобто до початку офіційної процедури конкурсу. Дата початку конкурсу з розподілу дозволів ЄКМТ буде оголошена додатково.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року "Укртрансбезпека" реалізувала можливість цифрового оформлення дозволів ЄКМТ на міжнародні перевезення.

Читайте також Перевізникам з України дозволили виконувати рейси в Польщу на автотранспорті класу Євро-3