Британське міністерство транспорту виділить оператору інфраструктури залізниць Великобританії Network Rail 78,6 млн фунтов стерлінгів (93,27 млн  євро) на реконструкцію залізничної станції Оксфорд, що дозволить збільшити її пропускну спроможність.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Раніше, у березні 2021 року, британський уряд узяв на себе зобов'язання щодо надання фінансової підтримки у розмірі 69 млн ф. ст. для прискорення проектування та робіт нульового циклу у рамках цього проекту. Ще 10,5 млн ф. ст. з цією метою надійшло від об'єднання підприємств Оксфорда (OxLEP).

Такий обсяг фінансування дозволить Network Rail суттєво обновити станцію, а також мережу залізниць та автомобільних доріг у графстві Оксфордшир, тим самим сприяючи залученню додаткових обсягів перевезень пасажирів та вантажів.

Проект включає будівництво нового шляху та платформи у західній частині станції. Новий вхід на станцію із західного боку з'єднають із цією платформою підземним переходом, сходовими маршами та ліфтом. Заміна мосту над Ботлі-роуд - головною дорогою, що веде до центру Оксфорда із заходу, забезпечить просування під ним стандартних двоповерхових автобусів. Новий міст матиме по обидва боки велопішохідні доріжки шириною 4 м.

Замінити міст на новий планується до серпня 2023 року.

Протягом чотирьох тижнів у вересні-жовтні 2022 року планується створити три стрілочні з'їзди, що поряд з ліквідацією двох переїздів збільшить пропускну спроможність оксфордського коридору та дозволить щодобово пропускати додатково до 12 вантажних поїздів.

За межами Лондона станція Оксфорд є однією з найбільш завантажених у Великій Британії з річним пасажиропотоком, що досягав 8,5 млн осіб у допандемійний період, і цей показник нині неухильно відновлюється.