До Одеського порту під завантаження українською агропродукцією зайшли два судна - Sara и Efe. Балкер Sara завантажить 8 тис. тонн кукурудзи, судно Efe завантажить близько 7,5 тис. тонн олії. 

Як пише ЦТС, про це повідомляє АМПУ.

"Маємо два тижні роботи "зернового коридору". Можемо говорити про проміжні результати - за цей час з українських портів вийшло 16 суден, які доставлять майже пів мільйона української агропродукції до 9 країн світу, в цей же час до українських портів під завантаження зайшло вже 6 суден", - зазначив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.  

Він додав, що до кінця місяця планується залучити до українських портів ще не менш ніж 10 суден під завантаження українською агропродукцією.

Нагадаємо, під егідою ООН Україна та Туреччина 22 липня підписали у Стамбулі угоду про відновлення безпечного експорту українських зернових Чорним морем. Згідно з домовленостями, торгові судна повинні йти Чорним морем у супроводі кораблів, і тільки після повної перевірки їхнього вмісту контрольними органами. І 6 серпня вперше після 24 лютого іноземне судно зайшло під завантаження в порт Чорноморськ.