Судно Razoni, яке першим вийшло з українського порту після досягнення домовленостей про коридори для безпечного вивезення української сільгосппродукції морем, почали розвантажувати в Туреччині, в порту Мерсін.

Про це з посиланням на власні джерела повідомила міжарабська газета Asharq Al-Awsat, передає ЦТС.

Балкер Razoni повинен був доставити 27 тисяч т кукурудзи ліванському замовнику, судно і вантаж пройшли перевірку в Стамбулі, проте замовник відмовився від товару через затримку з поставкою.

В цілому, за дев’ять днів роботи зернового коридору (з 1 по 9 серпня включно) з українських портів вийшли 12 суден, які вивезли більш ніж 370 тис. т агропродукції до 7 країн світу.

7 серпня з українських портів вийшли: суховантажне судно Riva Wind (вантаж - кукурудза) з порту Одеса, танкер Mustafa Naciti (соняшникова олія), суховантажі Star Helena (борошно) та Glory (кукурудза) з порту Чорноморськ.

8 серпня суховантажне судно Arizona (вантаж - кукурудза) залишило порт Чорноморськ, суховантажне судно Sacura (соя) - порт Південний.

9 серпня судна Rahmi Yaggi (в якості вантажу в повідомленні МІУ вказано "продовольство") та Ocean Lion (кукуурудза) вирушили з порту Чорноморськ.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Спільний координаційний центр у Стамбулі дав дозвіл на прохід через морський гуманітарний коридор двох суден, що прямують до українських портів. Попередньої їх мають оглянути моніторингові групи в мармуровому морі.