Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального марафону прокоментував повідомлення про передання Україні літаків Су-25 Північною Македонією. Він наголосив, що цей процес триває, але він непростий, і потрібно чимало часу, щоб така техніка була у строю.

Про це пише ЦТС із посиланням на Лігу.

У відповідь на те, чи Україна вже отримала літаки від Північної Македонії, Ігнат нагадав, що першоджерелом інформації про їх надання було видання з Північної Македонії, і наголосив, що подібні речі "дуже небезпечно озвучувати, тому що дуже чутливо відразу на це реагує диктатор і країна-терорист".

Ігнат зазначив, що процес передачі такої техніки як важкі зенітно-ракетні системи й літаки - в цьому випадку Су-25 - є непростим, оскільки їх потрібно якось перевезти й поставити у стрій.

"Поки що - у процесі. Від першої заяви й до того, щоб поставити у стрій, - це чималий час. Сподіватимемося, що скоро будуть у нас у строю", - сказав спікер Повітряних сил.

На запитання про те, чи має Україна розуміння, в якому стані ці літаки, Ігнат відповів, що "на це і натякав", і має пройти певний час, перш ніж ці Су-25 з'являться на озброєнні українських оборонців.

Нагадаємо, 29 липня Північна Македонія заявила, що безкоштовно передасть Україні танки Т-72. А вже 4 серпня македонське видання MKD повідомило, що країна передала Україні чотири штурмовики Су-25. Відомо, що Скоп'є купило ці літаки у Києва під час конфлікту в Північній Македонії у 2001 році, тоді вони здійснили кілька бойових вильотів для підтримки піхоти.

Тоді в МОУ цю інформацію не прокоментували, але 6 серпня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що Північна Македонія згодилася допомогти Україні танками й літаками.

Читайте также Україна може підготувати свої аеродроми для сучасних військових літаків, - Резніков