"Укрпошта" ввела в обіг четверту поштову марку військового часу "Доброго вечора, ми з України!" тиражем 5 млн штук.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

З 5 млн екземплярів 3 млн - з номіналом М (еквівалент 18 грн) для оплати поштових відправлень усередині країни та 2 млн - з номіналом W (еквівалент 1,5 доларів), призначених для оплати міжнародної поштової кореспонденції.

Окрім марок "Укрпошта" випустила тематичну листівку, конверт першого дня, художній конверт та мерч.

"На поштовій марці "Доброго вечора, ми з України!" відтворено реальні події, які мали місце у Миколаївській області та інших регіонах, коли українські селяни без зброї забирали російську техніку, допомагаючи ЗСУ боротися за перемогу. Ця марка так само, як і її попередниці, показує незламність, безстрашність та винахідливість українців, якими сьогодні захоплюється весь світ", - йдеться в повідомленні.

Як і на попередні поштові випуски діятимуть обмеження на продаж. Один клієнт може купити за одним замовленням не більше 2 маркових листів кожного номіналу (2+2), 2 конверти "Перший день" 10 конвертів та 10 листівок.

Ескіз поштової марки, конвертів, листівок та штемпелів спецпогашення виконала дизайнер-графік та викладач живопису Анастасія Бондарець.

У дизайні марочного листа номіналом W застосований філателістичний прийом тетбеш (tête-bêche), коли один ряд марок розміщений у перевернутому вигляді. Це надає випуску художньої привабливості та колекційної цінності.

photo_2022-07-27_17-20-35