Морські порти Чорноморськ, Одеса та Південний розпочали підготовку до заходів щодо завантаження та відправлення зернових та супутніх вантажів.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"У портах Чорноморськ, Одеса та Південний проводяться підготовчі роботи для забезпечення навантаження та відправки зерна", - повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Нагадаємо, що ЦТС писав, що на Одещині в одному з портів, які використовуватимуть для "зернового коридору", відновлено роботу з навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства.  "Сьогодні ми проводимо сумісну роботу щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в одному з портів Одещини. Перш за все - це роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, які перевозитимуть українське зерно", - підкреслив начальник філії державної установи "Одеський район Держгідрографії" Ігор Тимчук.

Військові та цивільні спеціалісти ретельно проводять пошук підводних об’єктів, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Також тривають гідрографічні промірні роботи - визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.