Європейський інвестиційний банк виділить Україні 1,59 млрд євро під гарантію бюджету ЄС, щоб допомогти країні відновити найважливішу інфраструктуру.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

 Кошти спрямують на збереження або відновлення функціонування інфраструктури та основних послуг, зокрема й ремонт пошкодженої критичної інфраструктури. Окрім того, це фінансування підтримає майбутні енергетичні, транспортні та освітні проєкти.

Фінансування ЄІБ підтримується гарантіями з бюджету ЄС.

Банк виділить 1,05 млрд євро негайно. "Це допоможе уряду України покрити першочергові короткострокові потреби у фінансуванні, надати підтримку стратегічним державним компаніям, забезпечити терміновий ремонт пошкодженої інфраструктури, відновити надання порушених муніципальних послуг, а також підтримати термінові заходи щодо енергетики та енергоефективності в рамках підготовки до холодного сезону", - йдеться в повідомленні банку.

Ще 540 млн євро буде направлено на відновлення, де це можливо, реалізації проектів, що фінансуються ЄІБ в Україні. Ці проекти охоплюватимуть енергетику, енергоефективність, дороги, транспорт, освіту та інфраструктуру, а також програми відновлення.