У російських окупантів відсутня технічна документація, фахівці та техніка для швидкого відновлення Антонівського мосту, сказав перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Міст суттєво пошкоджений, він не придатний до використання навіть для легкового автотранспорту станом на сьогодні… У окупантів є проблеми з отриманням технічної документації: вони не можуть отримати доступ до неї та розробити план його відновлення. Також відсутні у них фахівці, які змогли б це швидко відновити міст, та відсутня техніка", - зазначив він.

Нагадаємо, ЦТС писав, що ЗСУ минулої ночі завдали ударів по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ тримають під вогневим контролем усі стратегічно важливі логістичні та транспортні артерії супротивника на півдні, які мають критичне значення для постачання росіян. Вона зазначила, що українська армія "руйнує не інфраструктуру, а плани ворога", а робота артилерії ЗСУ є "настільки делікатною та ювелірною, що більше спрямована на деморалізацію окупантів". "Удари по Антонівському мосту були, але вони були філігранними", - резюмувала Гуменюк.

Тижнем раніше, 19 липня, ЗСУ також завдали удару по базі російських окупантів, що розташована біля Антонівському мосту. "Є точне влучення в районі Антонівського мосту, а саме між мостами через Дніпро та через Конку, у районі автостанції. Там є такий майданчик, де орки зробили дуже потужні укріплення, розмістили багато зброї, розмістили військовий підрозділ, який займається охороною та виступає потужним блокпостом на території між мостами. Наразі там потужний вибух", - повідомив тоді радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.