Консорціум компаній NDI на замовлення порту Гдині завершив будівництво двох складських майданчиків із бетонним покриттям загальною площею майже 18 га.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

Підрядник використав для будівництва складських майданчиків 80,5 тис. кв. м бетону, а довжина виконаних деформаційних швів становить 70 км.

"Майже 18 га майданчиків у порту Гдиня готові до використання. Попит на них був дуже високим, тому ми раді, що тепер можемо розпочати їх експлуатацію", - заявив президент порту Гдиня Яцек Садай.

Адміністрація повідомляє, що для спорудження складу на ділянці було збудовано бетонний завод. Його продуктивність становила 1 тис. куб. м суміші на добу.

"Нові площі нададуть порту Гдиня можливість розвивати інтермодальні ланцюжки поставок. Це особливо важливо у контексті ролі Гдині як міста транс’європейської транспортної системи", - йдеться у повідомленні.

NDI-Gdynia-Place-Manewrowo-Skladowe-2

NDI-Gdynia-Place-Manewrowo-Skladowe-4

NDI-Gdynia-Place-Manewrowo-Skladowe-7

NDI-Gdynia-Place-Manewrowo-Skladowe-9-1

NDI-Gdynia-Place-Manewrowo-Skladowe

Нагадаємо, ЦТС писав, що цу іншому польскому порту Щецін-Свіноуйсьце, у рамках програми з покращення доступу до порту розпочалось днопоглиблення Дембицького каналу. Його планують розширити до 200 м, тоді як зараз ширина каналу становить 120 м. Технічна глибина каналу після завершення програми становитиме 12,5 м.