Морський порт Клайпеда прийняв 23 тис. тонн сільськогосподарської продукції з України, доправленої залізницею.

Про це пише ЦТС із посиланням на Rail.insider.

Комунікаційний партнер Литовських залізниць (LTG) Котрина Дзікарайте стверджує, що спостерігається збільшення запитів щодо перевезення сільськогосподарської продукції компанією LTG Cargo Ukraine.

"З огляду на значне зростання потреби бізнес-замовників з України у перевезенні зерна та інших вантажів з країни LTG Cargo Ukraine відновила свою діяльність в Україні у червні. Наразі до морського порту Клайпеда вже дісталися 17 поїздів з приблизно 23 тис. т сільськогосподарської продукції з України", - сказала вона.

Дзікарайте також розповіла, що компанія LTG Cargo почала перевозити нафтопродукти, призначені для українського ринку, між терміналами Моцкава, розташованим у Литві, і Тракішкі (Польща).

За словами представниці Литовських залізниць, минулого тижня з морського порту Клайпеда до України вирушив перший поїзд із литовською продукцією. Йдеться про чотирнадцять 30-футових контейнерів, завантажених картоном. Поїзд уже прибув до України. Очікується, що асортимент, обсяги та географія вантажоперевезень незабаром розширяться.

Дзікарайте вважає найбільшою проблемою відсутність локомотивів і вагонів, необхідних для різних залізничних колій. За її словами, маршрут з України до Литви через Польщу має свої складнощі, але компанія активно їх вирішує.

"За наявних умов, без залучення інвестицій і вжиття додаткових заходів щодо зняття технічних обмежень, пов’язаних, зокрема, із залізничною інфраструктурою Польщі, з України через Польщу до Литви можна перевозити один поїзд із сільськогосподарською продукцією на день до Польщі, а далі - до порту Клайпеда. При розрахунку річного обсягу це становило б приблизно 500 тис. тонн", - сказала комунікаційний партнер литовської компанії.