Ісландська авіакомпанія Icelandair включила до складу екіпажів на рейсах в Амстердам по два вантажника через безлад, який зараз спостерігається в головному аеропорту Нідерландів Схіпхолі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews

Ситуація є дуже незвичною, оскільки зазвичай екіпажі сучасних літаків складаються лише з пілотів та бортпровідників.

Проблема виникла через суттєве відновлення попиту на авіаперевезення цього літа на фоні відсутності достатньої кількості персоналу.

Працівників аеропорту звільнили через зменшення авіаперевезень на фоні карантинних обмежень у 2020 та 2021 роках та не встигли повернути назад. У результаті черги паралізували Схіпхол. Скупчення людей всюди - на реєстрації та пунктах контролю. Скорочення персоналу вплинуло і на швидкість обробки багажу.

Через це авіакомпанії були змушені скасовувати рейси, зменшувати завантаження літаків або переносити рейсі в інші аеропорти. Icelandair рейси не скасовувала, але вирішила допомогти наземним службам Схіпхолу своїми вантажниками, щоб не затримувати виліт літаків.

Додаткові робітники прилітали з пасажирами звичайними рейсами з Рейк’явіку, вивантажували валізи, завантажували нові речі та летіли назад.

Прессекретар Icelandair Асдіс Ір Петурсдоттір повідомила громадському мовнику Ісландії RÚV, що така практика чудово себе зарекомендувала минулого вікенду, тому її подовжили на цей тиждень.

Більше того, авіаперевізник розглядає можливість комплектації екіпажів вантажника ми на рейсах в інші аеропорти, де також виникла проблема з нестачею персоналу.