Звільнення острова Зміїний та деблокада гирла Бистре, завдяки чому стало можливе його використання для проходу торгових суден, заощаджує бізнесу щонайменше півмільйона доларів на добу, повідомили в АМПУ, пише ЦТС.

"Додаткове вікно можливості дозволить пришвидшити темпи проведення суден-зерновозів до Дунайських портів. Паралельно ми працюємо з румунськими колегами, аби логістичні процеси були максимально швидкими та ефективними", - зазначив очільник АМПУ Олексій Востріков.

Раніше команда МІУ оголосила план зі збільшення перевалки вантажів у дунайських портах майже удвічі - до 25 мільйонів тон на рік. Розвиток Дунайського портового кластеру визначено одним з пріоритетних напрямків у роботі зокрема і Британсько-Української групи з питань відновлення інфраструктури.

Зазначається, що реалізація цих планів дозволить уникнути гуманітарної катастрофи всередині країни та попередити світову продовольчу кризу, що виникла в наслідок російської військової агресії. 

Раніше, для ефективної роботи бізнесу АМПУ перейшла до механізмів тижневого планування суднозаходів до дунайських портів через Суліну.