На Волині готуються до приймання продукції з інших регіонів, її зберігання та транспортування до країн Європи, повідомив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйкою

Про це пише ЦТС з посиланням на UkrAgroConsult.

"Наші аграрії роблять усе можливе. Тому закликаю всіх виробників: коли ви збиратимете врожай, привозьте його сюди. Цього року буде багато проблем із вивозом зерна та іншої сільськогосподарської продукції. Тому ми будуємо великий сухий порт. Він вміщуватиме багато тонн зерна та іншу агропромислову продукцію. Ідеться не тільки про одне таке будівництво. Наші аграрії будуються і готуються до того, аби приймати цьогорічний врожай. Торічний врожай ми зараз намагаємося допомогти вивозити", - зазначив Погуляйко.

Він нагадав, що нині значна частина українських портів окупована, що утруднює експорт зерна.

"Ми готуємося до великого навантаження після збору цьогорічного врожаю, який потрібно буде переміщувати до Європи. Саме через Волинь буде їхати значна частина цього врожаю. Тому потрібно працювати над тим, щоб ми могли зберігати, транспортувати врожай, допомагати всім, чим можемо. І багато людей працюють у цьому напрямку", - сказав голова ОВА.

За його словами, Волинь готується приймати врожай із Запорізької та Миколаївської областей. Як зауважив Погуляйко, регіон підходить до цього, адже тут вистачає і приміщень для зберігання, і елеваторів.

Відзначається, що через знищення зерносховищ та тимчасову окупацію населених пунктів до кінця жовтня дефіцит потужностей для зберігання зерна складатиме 10-15 млн тонн.