Компанія Stadler та Німецький центр авіації та космонавтики (DLR) розробляють модульну систему автономного живлення електропоїздів на основі акумуляторних батарей.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Journal.

Проект MOSENAS фінансується грантом Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини у розмірі 5,3 млн євро.

В рамках проекту виконується дослідження щодо застосування тягових акумуляторів різних типів на електропоїздах.

Зазначається, що продуктивність та потужність системи можуть бути адаптовані до експлуатаційних параметрів конкретного маршруту, що дозволить оптимізувати габарити та масу системи живлення, збільшити термін служби АКБ та знизити споживання енергії.

Система конфігурується в залежності від довжини неелектрифікованих ділянок обігу електропоїзда, необхідного часу безперервної роботи та наявності пунктів заряджання.

Модульна конструкція дозволяє конфігурувати систему для поїздів різного типу, у разі необхідності використовувати накопичувачі у поєднанні з паливними елементами.

Пріоритетним фактором є забезпечення безпеки, з цією метою розробляються концепція діагностики та моніторингу стану АКБ, а також ефективні заходи протипожежного захисту, у тому числі за допомогою необхідних умов експлуатації АКБ.

Планується, що накопичувачі заряджатимуться на станціях, у депо та від контактної мережі.

Для заряду АКБ великої ємності потрібна відповідна потужність. У цьому випадку для компенсації навантаження на мережу можуть використовуватися вживані АКБ, які в процесі старіння втратили частину ємності, але можуть працювати в якості буферного накопичувача на зарядних станціях.

У рамках проекту MOSENAS також аналізується доцільність електрифікації окремих ділянок залізниць, розробляються індивідуальні системні рішення, виконується оцінка енергоефективності життєвого циклу систем